Medical Card

Medical Card

Medical Card adalah satu keperluan untuk semua. Alhamdulillah, kini telah banyak Syarikat Takaful memasarkan Medical Card Takaful. Namun begitu, ramai yang berangagpan mereka tidak perlu memilik Medical Card kerana masih lagi Sihat dan Majikan cover kos perubatan.  Dengan kata lain, mereka tidak merasakan adanya KEPERLUAN untuk memiliki Medical Card.  Sekiranya anda ingin mengetahui samada anda patut memiliki medical card atau sebaliknya, sila fahami dan hayati kenyataan di bawah untuk memastikan keperluan anda untuk memiliki .

1. Jika saya masuk hospital, mampukah saya membayar bil hospital. Saya mungkin dapat mengelak hutang kereta,rumah, kredit kad, etc..tetapi jika doktor memerlukan duit untuk rawatan, saya tiada pilihan, saya perlu menyediakannya serta merta. Medical card akan membantu anda serta merta dan anda tidak perlu lagi risau tentang kos rawatan.

2. Jika saya masih bekerja, syarikat akan membayar kos perubatan saya dengan medical card berkelompok. Bayangkan jika saya dah pencen selepas umur 55 tahun. Bermula umur 56 tahunlah saya akan sakit dan syarikat tidak lagi akan membayar kos perubatan saya. Jika saya tunggu sehingga umur 56 tahun baru saya nak memiliki medical card, saya bernasib baik jika saya masih sihat. Sekalipun saya masih sihat, saya perlu membayar premium yang sangat tinggi untuk memiliki medical card.

3. Saya tidak tahu bila saya akan sakit dan semua orang tidak mahu sakit. Tetapi, kenapa ramai orang di hospital? Mereka datang ke hospital untuk mendapatkan rawatan dan saya mungkin salah seorang daripadanya suatu hari nanti.

Pasti anda sudah ketemui jawapan samada anda perlukan medical card atau sebaliknya. Tepuk dada tanyalah diri sendiri…adakah aku benar-benar perlukan medical card setelah menjawab persoalan di atas?

Bagi mendapatkan perkara terbaik dalam hidup, anda perlu kekal sihat. Penyakit, kemalangan dan halangan perubatan yang lain boleh mengganggu perancangan masa depan melainkan anda bersedia daripada segi kewangan. i-Medik Rider ialah rider perubatan dan kesihatan komprehensif yang melindungi kesihatan anda dengan perlindungan meluas bagi manfaat kemasukan hospital, pembedahan, rawatan pesakit luar dan banyak lagi.

Melindungi Anda Bagi Perbelanjaan Perubatan Yang Mahal

Nikmati had tahunan dan had seumur hidup yang tinggi.

Peroleh Ganjaran dengan Kesihatan yang Baik

Had tahunan anda akan meningkat sebanyak 10% pada akhir setiap 3 tahun sijil jika tiada tuntutan dibuat dalam tempoh 3 tahun – membantu anda menangani kos perubatan yang meningkat.

 

Melindungi Anda Dengan Manfaat Komprehensif

Urusan kemasukan hospital yang mudah dan perlindungan terhadap pelbagai keadaan perubatan. Beberapa manfaat utama termasuk Rawatan Sebelum dan Selepas Kemasukan Hospital, Rawatan Kanser Pesakit Luar dan Rawatan Dialisis Buah Pinggang, Unit Rawatan Rapi (ICU) dan Rawatan Kemalangan Kecemasan Pesakit Luar. Ia turut melindungi bayaran pembedahan, bekalan hospital, khidmat ambulans dan banyak lagi.

Lindungi Orang Tersayang

Bergantung kepada pelan pilihan anda, orang tersayang akan menerima sehingga RM20,000 jika berlaku kematian akibat kemalangan.

Membantu Pemulihan Anda   

Anda akan menerima Elaun Tunai Harian sebanyak RM50 sehari sehingga 120 hari bagi setiap tahun sijil jika anda dimasukkan ke Hospital Kerajaan Malaysia.

Melindungi Anda Sehingga Umur 80 Tahun

Sesiapa yang berumur antara 30 hari hingga 60 tahun hari jadi berikutnya layak memohon i-Medik Rider dan dilindungi dari segi perubatan sehingga umur 80 tahun hari jadi berikutnya.

Anda Dilindungi Walaupun Berada di Luar Negara

Nikmati perlindungan yang lebih baik semasa dalam perjalanan dengan Supreme Assist – perkhidmatan bantuan perubatan kecemasan dan perjalanan yang boleh dipercayai, di mana sahaja di seluruh dunia.

 

Ini adalah detail pelan Medical Card i-Medic Rider dari Great Eastern Takaful.

Saya boleh memberi jaminan kepada anda Great Estern takaful adalah yang terbaik dan mampu milik untuk semua orang dengan kos rawatan yang ditanggung amat tinggi! Namun begitu, sebagai seorang customer, anda boleh membuat perbandingan terlebih dahulu, tetapi saya guarantee, anda tidak akan dapat yang terbaik kerana Great Eatern mempunyai kelebihan seperti berikut:

1) Kos yang rendah tetapi perlindungan jauh lebih tinggi

Dengan caruman bulan RM200, Great Eastern boleh memberikan medical card untuk Room & Board bernilai RM200 dengan Manfaat Hilang Nyawa yang lebih tinggi iaitu RM100,000 (termasuk RM2,000 Khairat Kematian). Dapat pula RM50,000 coverage untuk 36 jenis Penyakit Kritikal yang mana boleh claim awal walaupun penyakit belum kritikal kerana ada manfaat Early Payout Critical Care.

Malah, pelan untuk anak-anak saya hanya RM160 sebulan, tetapi boleh dapat Room & Board bernilai RM200 serta kadar simpanan yang tinggi untuk pendidikan!

2) Had Tahunan dan Seumur Hidup yang jauh lebih tinggi

Medical card untuk Room & Board bernilai RM150 Great Eastern memberikan  had tuntutan seumur hidup berjumlah RM720,000 dan had tahunan RM90,000. Ini adalah lebih tinggi jika dibandingkan dengan satu syarikat takaful yang memberikan saya had seumur hidup RM625,000 dan had tahunan RM62,500 sahaja.

3) Ko-Takaful yang lebih menjimatkan kerana lebih rendah

Great Eastern Takaful mengenakan caj co-takaful adalah sangat rendah. Great Eastern Takaful hanya mengenakan minimum 10% daripada jumlah bil dengan maksimum hanyalah RM500 sahaja.

Berbeza dengan medical card syarikat takaful ini yang mana minimum adalah RM300 dengan maksimum RM1000. Ini bermakna jika bil yang dikenakan adalah RM1000, pemegang kad Great Eastern Takaful membayar hanya RM100 sedangkan pemegang kad takaful ini pula membayar RM300. Jika bil RM10,000 pula pemengang kad Great Eastern Takaful hanya membayar RM500 sedangkan pemengang kad takaful syarikat yang satu ini perlu membayar RM1000.

Ramai pelanggan Great Eastern Takaful yang mengambil pelan medical card Great Eastern memilih atas sebab co-takaful yang rendah. Walaupun begitu, kebiasaanya perunding Great Eastern Takaful (dan juga syarikat lain) akan memberikan tambahan Elaun Hospital Harian untuk tampung ko-takaful ini.

4) Cash-Value yang lebih tinggi nilainya

Projected cash value yang boleh dikeluarkan pada usia bersara iaitu 55 tahun, Great Eastern Takaful memberikan yang jauh lebih tinggi dari pesaing!

Pelan takaful – investment link akan memberikan anda cash value atas pelaburan yang dibuat daripada sebahagian daripada caruman bulanan pelanggan setelah ditolak pelbagai caj. Oleh kerana Great Eastern Takaful mempunyai caj yang rendah, maka secara relatifnya pelanggan akan mendapat lebih cash value.

5) Medical Card Kalis INFLASI Pertama di Malaysia

Medical card Great Eastern Takaful memberikan kenaikan room and board secara otomatik sebanyak 10% setiap 3 tahun sehingga 100%. Sekiranya anda mengambil plan Room and Board RM200 pada tahun ini, dalam masa 30 tahun, kadar bilik akan ditingkatkan secara otomatik kepada RM400 tanpa anda perlu membayar sumbangan tambahan. Dengan itu, Medical Card ini adalah satu-satu nya Medical Card kalis inflasi di Malaysia!

6) Tiada kos perlu ditambah untuk dapatkan Coverage Medical card sehingga umur 80 tahun

Satu lagi perbezaan yang orang tak berapa nampak adalah Great Eastern Takaful punyai medical card terus melindungi pemegang polisi sehingga umur 80 sedangkan dengan syarikat takaful yang lain pencarum terpaksa menambah lagi caruman bulanan yang RM200 itu untuk naikkan perlindungan medical card hingga umur 80 tahun. Tiada tambahan lain perlu dilakukan di Great Eastern.

Jadi, saya telah buat perbandingan untuk anda membuat keputusan yang selesa dan tepat untuk memilih medical card terbaik! Hubungi saya segera sebelum  dan jangan tangguh lagi kerana kita tidak mengetahui bila kejadian dan takdir yang tidak diingini akan berlaku kepada kita.

Apa yang perlu anda Lakukan? Hanya daftar maklumat Anda Di Sini Untuk saya sediakan quotation dan benefits illustration terbaik untuk anda! Layari www.KadPerubatanTakaful.com sekaranng.  

Humaizi – 019 3726080
Unit Manager
Great Eastern Takaful

Medical Card

54 Responses to Medical Card

  1. salmah says:

    blh ke saudara bg maklumat yang lbh lanjut ttg medical card terutamanya tentang bayaran tahunan atau bulanan. Saya lahir thn 71, suami thn 68, anak2 4 orang (1999,2006 (Perempuan) dan 2003,2008(lelaki). Untuk kadar bilik RM300 sehari.

  2. Syed sahal says:

    Smoker, lahir tahun 1972, anak perempuan (1984)

  3. Zulkefli Mohamad says:

    Saya berminat untuk dapatkan sebutharga untuk pelan i-M100.00 ,umur 40 tahun , tiada penyakit pre existing . Boleh berikan sebutharga menerusi email saya tertera di atas. Ini sebagai tambahan kepada medik card saya kerana ciri unik produk ini iaitu perlindungan pra awal kanser dan penambahan nilai perlindungan jika tiada tuntutan dilakukan . Malahan nilai maksimum Ko yang minimum berbanding produk yang kad medik yang lain di pasaran .

    • admin says:

      Salam En zul, saya telah buatkan quotation untuk encik. Sumbangan paling minimum yg boleh encik ambil adalah RM160 utk i-medic100. saya akan emel detail untuk encik dgn few other options.
      terima kasih.

  4. Pingback: AhmadHumaizi.Com - Panduan Memilih Medical Card

  5. nor holida says:

    saya ingin mengambil medical kad untuk suami saya..umur suami 31 tahun,bekerja sebagai polis di bahagian D7 dan seorang perokak.adakah suami saya layak memohon dan berapa jumlahnya dalam sebulan.

    • admin says:

      Salam Puan Nor Halida, suami puan boleh mengambil medical card+saving+investment plan. dengan hanya RM150 sebulan, suami puan boleh dapatkan medical card dgn room and board RM200 per day, coverage sebanyak RM120,000 setahun.
      sila hubungi saya 0193726080 untuk saya terangkan lebih lanjut mengenai plan ini.
      terima kasih.

  6. Medical Card says:

    Pelan medical card yang bagus juga…:)

  7. Lina says:

    Saya nak tanya pasal co-takaful. Kalau saya masuk hospital dan disahkan penyakit berjangkit dan terpaksa masuk bilik yg melebihi kelayakkan saya sedangkan saya cuma pemegang I-M150, dan bil apabila saya kluar spital mencecah 25000. Adakah saya perlu byr co-takaful sbyk 5000? Harap dpt diperjelaskan..

    • admin says:

      Salam lina, sekiranya Lina masuk wad yang melebihi kelayakan atas bukan pilihan sendiri, tiada co-takaful akan dikenakan. namun sekiranya atas pilihan sendiri, utk pemegang iM150..upgrade bilik akan dikenakan 20% co takaful.

  8. nazrin md aroff says:

    Salam,
    Nak tanya nak ambil medic card untuk whole family anak 5 orang, skerang nii kerja sendiri, no insurance coverage. blh tak advise untuk medic and perlindungan. terima kasih. /wasalam

  9. akmal says:

    salam… saya sedang mencari takaful yg terbaik… lahir tahun 80, tiada penyakit, kerja guru.. tq

    • admin says:

      Salam Akmal, saya akan emelkan quotation kepada cik dgn kadar segera. maafkan lambat sebab saya offline seminggu semasa berada di tanah haram mekah.

  10. Alie says:

    Salam tuan,

    Saya ingin keterangan lanjut … saya berumur 33 thn, isteri 30 thn, anak 3 org, 1 lelaki (5 thn) 2 perempuan (3 thn & 1 thn)

  11. aishah says:

    salam. saya berminat dgn plan i-m150. dgn caruman bulanan 150 boleh hantar sebut harga kpd sy?

  12. shamsalawati says:

    salam en humaizi, saya nk dptkan quotation ttg medical card, bayaran bulanan, saya lahir thn 1981, cover saya & anak2 sekali ada tak, ank saya lahir tahun 2011 & 2008-lelaki

  13. shah says:

    salam sdr,

    boleh saya dapat quotation med card utk saya umur 39 thn dan isteri, 36 thn.

    tq

  14. Qurnia says:

    Dear Ms,

    sy nak tahulebih lanjut mengenai product ini.
    sy nak tanya, kalau sy hanya demam biasa mahu ke klinik tp hny bg kad perubatan, sy tak perlu bayar bil klinik. ada x perkhidmatan yg macam ni?

    boleh email details kpd sy ke yuni_263@yahoo.com.my

    tqvm

  15. deqya says:

    hntr quotation utk medical card bleh umur 28 non smoking keje acc exec

  16. syafiq says:

    Salam Saudara,

    Saya ingin mencari insurance hayat y sesuai untuk saya. Umo 24thn, lelaki dan bekas perokok. sudah setahun berhenti. boleh dapatkan quotation yang sesuai untuk saya?

    terima kasih

  17. afa says:

    boleh bg quotation utk sy ke. 27 tahun, tidak merokok. kerja research assistant

  18. sarina says:

    salam…sy juga sedang mncri takaful y terbaik..Alhamdulillah, setakat ni tiada apa2 pnyakit~boleh bantu sy jelaskn lebih lanjut mengenai takaful ni..tq..lahir tahun 88

  19. MOHD SIDEK says:

    asalaimualiakum bos, saya nak tahu adatak satu polisi cover semua keluarga dalam great estern

    2) sila hantar quo pada saya berumur 46 tahun tentang mdk. card.

    3) boleh dok masuk lebih dari satu insurang dari agensi yNG BERLAINAN.

    TQ

  20. Zurina says:

    Tuan, saya cdg nak ambil medic . Saya umur36. Saya tertarik manfaat early payout tu. tq sir

    • admin says:

      Salam Zurina…terima kasih…saya dah emel quotation.harap kita dapat jumpa utk saya terangkan lebih lanjut mengenai plan GE Takaful.

  21. paklong9877 says:

    Salam,tuan saya dah bersara dan berumur 58 tahun.buat masa ini my hospital bills (swasta)ditanggung oleh the current company (glc).Saya berminat kerana suatu hari nanti kot company ni diambilalih atau ditukar keistimewaan ini akan terhapus.Sebagai persediaan.Soalannya adakah saya layak menyertai plan ini?

  22. faizal says:

    salam, umur 30 thun, smoking keja cikgu boleh saudara berikan quoatation untuk saya

  23. Saifuz says:

    Salam,

    Umur: 46 tahun. Boleh saya dptkan quotation?

    Tq.

  24. zaety says:

    Berikan saya quotation, saya lahir 1982 suami 1974 anak 3 orang 2002, 2005, 2011. Quotation saving, insurance + medical card. TQ

  25. norhaslinza binti sulaiman says:

    sy baru join medical card nie. bulanan rm200. umur 34 tahun. sihat. boleh tak kalau nk tukar kepada pelan yg murah sikit bulanan nya. ada pendapat tak? then bila sy boleh keluarkan saving kalau tak pernah claim apa2?

    • humaizi says:

      Salam, saudari boleh tukar, tetapi sumbangan yang dibayar sebelum ini tidak dapat sepenuhnya. setiap syarikat takaful berbeza polisi mengenai pengeluaran saving.

  26. roslan says:

    salam admin… saya berumur 49 dan isteri 45 anak 2 orang umur 16 dan 13. harap dapat email kan quotation utk family… bila warded kat hospital swasta cuma bayar 10% bila discharge?? Bila tempoh matang boleh buat tuntutan premium??

  27. vickneswary says:

    lahir tahun 1972, suami 1971 non smoker, anak ( 1999 dan 2002 )
    tolong quote bulan minimum.

  28. ROZA says:

    saya nak qoutation untksya lahir tahun 1985, suami 1982 smoker, anak 2011
    utk medical card sahaja

    • humaizi says:

      Salam Roza, medical card takaful dari Great Eastern Takaful tak ada pelan untuk medical card standalone. Pakej medical card adalah salah satu rider drpd investment link plan.

  29. Rashid says:

    Tolong hntr quotation utk insurans+medic card stu family..sy umur 30,non-smoker,istri 30,anak 2 thun..tq

    • humaizi says:

      Assalam,
      Terima kasih kerana mengunjungi blog rahsiakewangan.com.
      Untuk saya sediakan quotation yang lengkap bagi pelan takaful, saya perlukan maklumat di bawah:

      1. Tarikh lahir
      2. Pekerjaan
      3. No Telefon
      4. Status merokok atau tidak.

      terima kasih.

  30. zulkefele says:

    Salam
    Mohon quotation utk medical card + simpanan untuk sy dan keluarga
    Umur 34 thn (1978), isteri umur 30 thn (1982), anak umur 4 thn (2008), tidak merokok dan goverment servnt.
    tq

  31. raffmatt says:

    Harap dpt quote utk saya dan isteri. Kami berumur 48thn.

  32. tun azmi says:

    Assalamualaikum. Adakah med kad ini standalone atau campur inv link.

  33. ida says:

    Asslm.
    boleh tak bagi quo ttg plan medic ni.sy umur 30 seorg kerani,suami umur 36 pekerja biasa & tdk merokok & ank berumur 4 thn(perempuan)

    Terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current month ye@r day *