Medical Card Satu Pembaziran Untuk Pekerja?

Medical Card

“Saya seorang pekerja, kenapa saya perlukan Medical Card sedangkan majikan saya menanggung kos perubatan dan rawatan di Hospital? Kenapa saya perlu bazirkan wang saya untuk invest dalam medical card dari sekarang? Saya akan ambil medical card apabila saya dah pencen nanti”

Ok, itulah biasanya persoalan yang diungkapkan oleh seorang pekerja yang telah diberi kemudahan oleh Majikan mereka untuk rawatan perubatan hospital. Namun begitu, saya ingin ajukan soalan ini untuk pekerja-pekerja yang berpandangan mereka tidak perlukan medical card kerana benefits yang sama telah diberikan oleh majikan:

  1. Adakah Majikan akan menanggung kos rawatan perubatan sehingga anda meninggal dunia?
  2. Adakah anda pasti tidak akan bertukar kerja atau berhijrah ke Syarikat lain yang mungkin tidak akan menyediakan benefits yang sama?
  3. Adakah anda yakin Syarikat akan terus mengekalkan polisi faedah yang sama, atau syarikat mungkin akan mengurangkan in-kind benefits semasa cost-cutting operating cost?
  4. Bagaimana sekiranya anda terpaksa di medical board out semasa bekerja, adakah syarikat akan menanggung kos perubatan selepas anda ditamatkan perkhidmatan?
  5. Adakah anda yakin akan kekal sihat selepas umur persaraan nanti bagi melayakkan anda mengambil medical card?

Ini adalah antara persoalan yang perlu dijawab secara jujur oleh pekerja dalam menentukan samada medical card adalah satu keperluan atau pembaziran untuk anda. Mungkin sekarang ini anda belum nampak lagi kegunaan medical card, dan anda hanya sedar akan manfaat medical card apabila ditimpa sakit atau kecelekaan. Malangnya sewaktu saat tersebut, tiada lagi syarikat takaful atau insurans yang akan menerima permohonan anda untuk mendapatkan medical card.

Medical card hanya boleh diperolehi semasa anda sihat dan bukannya apabila anda ditimpa sakit. Jadi, sekiranya anda memasang niat untuk memiliki medical card selepas umur persaraan, adakah anda pasti sewaktu umur tersebut, anda tidak mempunyai apa-apa penyakit,even kalau tak ada penyakit sekalipun, kos untuk memiliki Medical Card di usia matang atau emas..bukan dua tiga kali ganda..tapi berkali-kali ganda mahalnya!!! Sanggupkah anda menggunakan wang KWSP untuk membiayai kos perubatan selepas persaraan, sedangkan simpanan KWSP sepatutnya digunakan untuk menampung perbelanjaan kehidupan selepas bersara.

Sebelum saya mengakhiri entri posting ini, saya ingin merujuk kepada laporan Berita Harian, Kes Sebenar, seorang pekerja Swasta menggunakan Medical Card yang ditanggung oleh Majikan, limit hanya RM15,000, dan selebihnya beliau terpaksa menanggung kos perubatan tersebut.

 

Dengan itu, rancanglah kewangan anda hari ini. Memiliki medical card bukanlah sesuatu pembaziran kerana dengan Medical Card Great Eastern Takaful, anda boleh dapatkan manfaat perlindungan+ simpanan+kos perubatan dengan harga yang amat berpatutan.

Hubungi saya untuk mendapatkan quotation Medical Card Great Eastern Takaful sekarang juga.

Humaizi
Unit Manager, Great Eastern Takaful
019-3726080
humaizi@ahmadhumaizi.com

Medical Card

Posted in medical card | 1 Comment

Kakitangan Kerajaan Tak Perlukan Medical Card?

Medical Card

Umum mengetahui kakitangan kerajaaan mendapat  benefit in-kind untuk rawatan Hospital Kerajaan sehingga mereka meninggal dunia. Sebab itulah, ramai kakitanan kerajaan beranggapan mereka tidak perlukan Medical Card dan boleh dianggap sebagai satu pembaziran kerana mempunyai dua faedah yang sama.

Apa yang saya nak kongsikan dan ceritakan di sini adalah, Medical Card membantu peserta Takaful untuk mendapatkan rawatan di Hospital Swasta dan bukannya di hospital kerajaan. Dengan itu, benefits yang diterima oleh Kakitangan kerajaan dengan apa yang ditawarkan oleh Medical Card adalah dua perkara yang berbeza!

Pekerja kerajaan yang pangkat besar boleh dapatkan wad 1st class, tetapi wad 1st bukan bermaksud dpt 1st class treatment..1st class treatment tu wad diraja sahaja.  Sememangnya kerajaan cover kos-kos perubatan.. tapi masalahnya ialah penginapan di ward… bila dah masuk hospital kerajaan, belum tentu lagi bleh masuk kelas satu…. sebab selalunya memang full house (sebab diorang ni suma takdek medical card.. hehehe)…

Kalau 1st class wad dah penuh..masuk la wad 2/3..campur sekali dengan Mat Indon/Bangla, mungkin kurang selesa..tapi kalau kita title pengarah..mungkin segan sket bila anak buah datang melawat..

Sekiranya belaku kemalangan dan kecelekaan dan sememangnya kritikal, dan terpaksa operate.. still kena ikut giliran..

Dengan kata lain, untuk kes-kes yang memerlukan pembedahan secara elektif (elective surgery @ kes pembedahan bukan kecemasan), waiting list biasanya antara 6 bulan hingga setahun…kalau masuk hospital private.. pagi ni masuk, petang karang dah bleh buat.. tak perlu tunggu lama2…duduk kat ward pun selesa…. saudara-mara nak datang melawat

Apa pun, ada takaful medical card bukan bermakna boleh menyelamatkan nyawa kita..tapi sekurang2nya bila ada duit takaful serta medical card, kita mampu menyelamatkan duit simpanan kita daripada digunakan utk biayai penyakit kita..sbb bila dah sakit, seboleh2nya kita akan cuba mencari rawatan yg terbaik..dan tak juga membebankan orang lain.

Satu lagi, betul ke Kerajaan menanggun kos perubatan 100% ke atas kakitangannya? Sila tengok keratan akhbar di bawah ini. Sekiranya anda memiliki Medical Card, kos pemindahan organ akan ditanggung dengan memiliki Medical Card (sila rujuk kepada terma, tak semua Syarikat Takaful/ Insurans mungkin menanggung kos ini, tetapi yang pastinya Great Eastern Takaful menanggung kos ini).

medical card
Selain daripada mendapat keselesaan, dengan memiliki Medical card, anda boleh mendapat potongan cukai ke atas pendapatan bulanan sehingga RM3000 setahun!

Jangan tangguh lagi, hubungi saya sekarang dengan memberikan maklumat nama dan tarikh lahir anda untuk saya sediakan quotation medical card Great Eastern Takaful.

Humaizi (019-372 6080)

Medical Card

Posted in medical card, Umum | Leave a comment

Medical Card Great Eastern Takaful

Medical Card Great Eastern Takaful

Alhamdulillah..Syarikat Great Eeastern Takaful telah mempunyai Medical Card. Di dalam posting ini, saya akan share info berkenaan dengan Medical Card Great Eastern Takaful

Medical Card Great Eastern Takaful diberi nama, i-Medik Rider iaitu rider perubatan dan kesihatan komprehensif yang melindungi kesihatan anda dengan perlindungan meluas bagi manfaat kemasukan hospital, pembedahan, rawatan pesakit luar dan banyak lagi. Detail plan Medical Card Great Eastern Takaful saya sertakan di bawah posting ini.

 

Melindungi Anda Bagi Perbelanjaan Perubatan Yang Mahal

memberikan anda had tahunan dan had seumur hidup yang tinggi. Bergantung kepada pelan yang anda pilih, tuntutan perubatan boleh dibayar balik dalam satu jumlah sekali gus sehingga had tahunan sebanyak RM200,000 dan had seumur hidup sebanyak RM1,600,000.

 

Peroleh Ganjaran dengan Kesihatan yang Baik

Had tahunan Medical Card Great Eastern Takaful akan meningkat sebanyak 10% pada akhir setiap 3 tahun sijil jika tiada tuntutan dibuat dalam tempoh 3 tahun – membantu anda menangani kos perubatan yang meningkat.

Perhatikan ilustrasi di bawah…

Johan merupakan lelaki berumur 30 tahun yang memilih pelan i-M100 dengan had tahunan permulaan sebanyak RM60,000 dan had seumur hidup sebanyak RM480,000. Dalam 3 tahun sijil pertama, dia tidak membuat sebarang tuntutan dan had tahunan meningkat sebanyak RM6,000 kepada RM66,000.

Dalam 3 tahun sijil berikutnya, dia membuat 2 tuntutan dan had tahunan kekal sebanyak RM66,000. Dalam 3tahun sijil berikutnya, tiada tuntutan dibuat dan had tahunan dinaikkan sebanyak RM6,000 kepada RM72,000.

Nota: Jika tuntutan dibuat selepas Pengendali Takaful telah meningkatkan had tahunan sebanyak 10% disebabkan tiada tuntutan dalam tempoh yang dinyatakan, had tahunan tersebut akan dibatalkan setelah tuntutan dibenarkan.

 

Melindungi Anda Dengan Manfaat Komprehensif

Dengan Medical Card Great Eastern Takaful, Urusan kemasukan hospital yang mudah dan perlindungan terhadap pelbagai keadaan perubatan. Beberapa manfaat utama termasuk Rawatan Sebelum dan Selepas Kemasukan Hospital, Rawatan Kanser Pesakit Luar dan Rawatan Dialisis Buah Pinggang, Unit Rawatan Rapi (ICU) dan Rawatan Kemalangan Kecemasan Pesakit Luar. Ia turut melindungi bayaran pembedahan, bekalan hospital, khidmat ambulans dan banyak lagi.

 

Lindungi Orang Tersayang

Bergantung kepada pelan pilihan anda, orang tersayang akan menerima sehingga RM20,000 jika berlaku kematian akibat kemalangan.

 

Membantu Pemulihan Anda   

Anda akan menerima Elaun Tunai Harian sebanyak RM50 sehari sehingga 120 hari bagi setiap tahun sijil jika anda dimasukkan ke Hospital Kerajaan Malaysia.

 

Melindungi Anda Sehingga Umur 80 Tahun

Boleh disertai oleh sesiapa yang berumur antara 30 hari hingga 60 tahun hari jadi berikutnya layak memohon i-Medik Rider dan dilindungi dari segi perubatan sehingga umur 80 tahun hari jadi berikutnya tanpa double caj seperti Medical Card syarikat-syarikat lain.

 

Anda Dilindungi Walaupun Berada di Luar Negara

Nikmati perlindungan yang lebih baik semasa dalam perjalanan dengan Supreme Assist – perkhidmatan bantuan perubatan kecemasan dan perjalanan yang boleh dipercayai, di mana sahaja di seluruh dunia.

medical card great eastern takaful

Hubungi saya sekarang di talian 019-3726080 atau emel humaizi@ahmadhumaizi.com untuk mendapatkan quotation Medical Card Great Eastern Takaful. Perkhidmatan terbaik dari saya, InsyaAllah.

Salam Ceria,
Humaizi
Unit Manager, Great Eastern Takaful

Medical Card Great Eastern Takaful

Posted in medical card | 9 Comments

Kad Perubatan Penting Sangat Ke?

Kad Perubatan

Di saat anda ditimpa musibah. Anda sudah semestinya memerlukan rawatan yang sempurna. Bagaimana jika anda tidak mempunyai simpanan yang mencukupi? Bagaimana dengan kos rawatan anda? Siapa yang akan menanggung kos rawatan tersebut? Anda perlu fikirkan masalah ini…

Anda akan mula terjabak dengan perangkap hutang jika anda tidak memulakan langklah bijak sekarang. Dengan itu, anda perlukan pertolongan Kad Perubatan yang atau medical card.

Apakah Itu Kad Perubatan @ Medical Card?

Kad Perubatan Merupakan Satu Medium Di Mana Membolehkan Anda Mendapatkan Rawatan Terbaik Di Hospital Swasta Selain Di Hospital Kerajaan. Kad Perubatan Akan Membantu Menyelesaikan Bil Hospital Anda Yang Besar.

 

Dengan itu, kad perubatan memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless. Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlu kad perubatan? Jika anda simpan RM200 sebulan. Bila simpanan anda akan menjadi RM500,000? Anda perlukan 208 tahun!

Manfaat Pelan Kad Perubatan

Manfaat Hospital & Pembedahan atau lebih popular dipanggil manfaat perubatan atau Kad Perubatan dikalangan orang ramai.

Manfaat ini menawarkan penyelesaian kos perubatan kepada setiap peserta yang menyertainya. Pada ketika ini, boleh dikatakan semua syarikat Insuran dan Takaful menawarkan manfaat ini dan anda sepatutnya tidak terburu buru menyertainya. Anda perlu menila tahap kemampuan anda, keperluan anda dan kesanggupan anda untuk membuat sumbangan pada setiap bulan untuk jangkamasa yang agak panjang.

Jika anda merupakan kakitangan yang telah ditawarkan dengan manfaat ini, saya mencadangkan anda tidak menyertainya buat masa ini dan jika anda merupakan seorang usahawan atau peniaga anda seharusnya menertai manfaat ini sekarang juga.

Namun begitu, jika anda seorang pekerja merancang untuk bertukar-tukar kerja sehingga umur persaraan nanti, adalah disarankan anda mengambil Kad Perubatan kerana anda tidak akan mengetahui apakah in-kind benefits yang akan ditawarkan oleh Majikan baru seterusnya.

Selain daripada itu, mengambil Kad Perubatan di awal usia jauh lebih murah daripada anda mengambilnya di lewat usia. Dan sekiranya anda telah disahkan berpenyakit risiko tinggi, tiada lagi syarikat takaful dan Insurans akan mengambil risiko untuk menerima permohonan Kad Perubatan tersebut.

Cashless Bila Masuk  Hospital?

Dengan adanya manfaat kad perubatan, Kos perubatan anda akan ditanggung oleh pengendali takaful. Pengendali takaful tidak akan mengangung sepenuhnya kos perubatan tersebut. selalunya syarikat pengendali hanya menanggung 90% dari kos yang dikenakan kepada peserta dan peserta perlu membayar 10% dari kos tersebut. Great Eastern Takaful atau i-Great mengenakan co-takaful 10% atau maksimum co-takaful hanya RM500 sahaja.

Ada syarikat yang mengenakan Co-Takaful, dan ada juga yang tiada Co-Takaful. Jadi, anda perlu buat pertimbangan sewajarnya kenapa mereka tidak mengenakan co-takaful, pasti ada kekurangan di element yang lain yang lebih besar tetapi tersembungi yang anda tak nampak.

RUMUSAN

Tanpa simpanan yang mencukupi, anda sudah pasti tidak mampu menaggung kos rawatan jika anda ditimpa musibah. Kita perlu membuat perancangan yang awal untuk mengelakkan kerugian besar di masa hadapan.

 

Kad Perubatan

Posted in medical card, Takaful | 2 Comments

Kenapa Kita Perlukan Medical Card?

Medical Card

Kenapa Kita Perlukan Medical Card?

Medical card bukan lagi sesuatu yang tidak asing buat masa ini. Ramai yang mempunyai kesedaran tentang medical card, tetapi ramai yang masih belum memilikinya lagi. Kepada sesiapa yang masih belum memiliki Medical Card, sila-silakanlah baca sebab kenapa anda perlu miliki medical card. Berikut adalah beberapa sebab kenapa anda perlu memiliki Medical Card dengan bertanyakan soalan-soalan berikut kepada diri anda dan renung-renungkanlah jawapannya secara ikhlas ya…

1. Jika saya masuk hospital, mampukah saya membayar bil hospital. Saya mungkin dapat mengelak hutang kereta,rumah, kredit kad, etc..tetapi jika doktor memerlukan duit untuk rawatan, saya tiada pilihan, saya perlu menyediakannya serta merta.

2. Jika saya masih bekerja, syarikat akan membayar kos perubatan saya. Bayangkan jika saya dah pencen selepas umur 55 tahun. Bermula umur 56 tahunlah saya akan sakit dan syarikat tidak lagi akan membayar kos perubatan saya. Jika saya tunggu sehingga umur 56 tahun baru saya nak memilikinya, saya bernasib baik jika saya masih sihat. Itupun, saya perlu membayar premium yang sangat tinggi.

3. Saya tidak tahu bila saya akan sakit dan semua orang tidak mahu sakit. Tetapi, kenapa ramai orang di hospital? Mereka datang ke hospital untuk mendapatkan rawatan dan saya mungkin salah seorang daripadanya suatu hari nanti.

Ok, anda dah dapat jawapannya? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan quotation terbaik untuk medical card beserta pelan perlindungan untuk keluarga tersayang dengan serendah RM100 sahaja!!! Amat murah kan?

medical card

Peminjam Gagal Bayar Hutang Akibat Kos Perubatan

Tahukah anda kos perubatan yang tinggi menyebabkan ramai peminjam gagal membayar hutang? Penggunaan kad kredit atau personal loan untuk membayar kos perubatan yang tinggi di hospital swasta kini menjadi punca utama kegagalan pembayaran balik pinjaman bank dan kad kredit oleh individu.

Mengikut Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK) penggunaan kad kredit tidak terkawal kini bukan lagi menjadi faktor utama bagi masalah kegagalan pembayaran balik pinjaman. Sebaliknya, badan yang menguruskan RM4.8 bilion hutang tidak berbayar (NPL) membabitkan 50,361 individu itu mendapati pembiayaan kos rawatan dan perubatan yang tinggi ketika ini mendorong individu untuk berhutang sehingga di luar kemampuan.

Ketua Eksekutifnya, Mohamed Akwal Sultan, berkata kebanyakan individu yang dirujuk kepada Program Pengurusan Kredit (PPK) AKPK menjelaskan, mereka lebih cenderung mendapatkan perkhidmatan rawatan dan perubatan yang dikatakan lebih baik di hospital swasta berbanding di hospital kerajaan walaupun ia membabitkan kos besar.

Beliau berkata, mereka yang berpendapatan kurang RM3,000 sebulan adalah kumpulan paling teruk terjejas dengan masalah kewangan, mewakili kira-kira 40 peratus daripada 50,361 individu yang menyertai PPK.

Dengan itu, rancanglah kewangan kita hari ini, medical card bukan lagi suatu pilihan, ianya wajib dimiliki oleh kita semasa kita sihat walafiat. Hubungi saya segera untuk dapatkan quotation medical card dari Great Eastern Takaful.

 

Humaizi – 0193726080
Unit Manager,
Great Eastern Takaful

Medical Card

Posted in medical card | 1 Comment

Rahsia Kejayaan Insurance Agent

Insurance Agent

Salam Ceria,

Entri blog hari ini saya nak paparkan tentang kejayaan Insurance Agent yang dipaparkan di dalam akhbar The Star pada tahun 2008. Walaupun kisah ni agak laman, namun ianya boleh dijadikan sebagai satu sumber inspirasi untuk agent insurance atau takaful mencapai kejayaan gemilang seperti mereka. Ikuti kisah kejayaan ini:

PETALING JAYA: Selling insurance based on the needs and the ability of a person to pay is key to determining the successful sale of a policy amid the gloomy economic outlook.

Hong Leong Assurance Bhd (HLA) top agent for 2007/2008 Winnie Tay, who has been in the industry for more than 35 years, said insurance agents aspiring to be successful in these challenging times must assess customers’ needs and explain why a specific product suited them or their kin.

“Protection, either for themselves or their businesses, is paramount in times of crisis. An insurance agent must explain to his clients that protection is necessary, be it in good or bad times, as it will benefit them and their families moving forward.

“Insurance Agents should all the more now educate people on the need to be insured so that they won’t be caught ‘off guard’ when faced with an unexpected event,’’ she told StarBiz.

Tay collected RM1.34mil first year premium and also achieved the highest recognition for an Insurance Agent who is Top of the Table (TOT) in a short span of two to three months as opposed to a year. The TOT is the highest award given to an insurance agent.

Sharing similar views with Tay, the company’s top bumiputra agent, Wini Roswita Abdullah, said she believed in need-based selling and according to one’s ability to take the policy.

“Not everyone warms up fast to the idea of buying insurance. So I make sure I don’t come across as just selling any other product. Instead, I offer my customers protection, savings and the right products that meet their risk appetite, needs and affordability.”

Top agency manager May Lee, who created the company’s record with first year premiums amounting to RM3.55mil, said this was the best time to educate consumers about the value of insurance.

She said even during the financial crisis in 1997, when she was an insurance agent then, she managed to overcome all odds and became a top insurance agent.

“I advise my clients that an economic downturn is only temporary and they should do financial planning. No product, in my opinion, can replace insurance as it helps in protection, savings and retirement.”

insurance agent

On recruitment of insurance agents in these trying times, HLA’s Master Builder Award (MBA) champion Michael Tan said he viewed it as an opportunity to hire quality agents.

MBA is an award to acknowledge an agency manager’s successful recruitment and development of a pool of quality agents.

Tan said even in the midst of a global financial crisis, he had recruited some quality insurance agents who he felt had the potential to be top agents.

“Those who are retrenched or has plans to look for another job should consider insurance as a choice as it gives them flexibility and better control of their lives and, at the same time, boost their lifestyle.”

Concurring with Tan, top unit manager Danny Then said: “I encourage my insurance agents to look at a crisis as an opportunity to learn and gain from it. I also encourage them to increase their activities to educate the public on the benefits of insurance.”

Insurance Agent

Posted in Pengurusan Kewangan, Takaful, Umum | Leave a comment

Kisah Burung

Burung

Burung adalah sejenis makhluk yang unik. Sebaik sahaja ia bertemu dengan pasangannya, ia akan bersama-sama sepanjang hayatnya. Selepas musim mengawan, ia akan mula bekerja sama membuat sarang.

burung

Ini adalah kisah tentang sepasang burung yang setia. Pernahkan anda melihat burung membuat sarang? Selepas memilih tempat yang sesuai, mereka mula bekerja tekun membina sarang. Setiap seekor terbang berulang-alik dengan membawa rumput yagn kering, daun kering dan sebagainya. Ia terbang beribu-ribu kali, berulang-alik berusaha keras menyiapkan sarangnya. Setelah sarang dibina, si ibu akan duduk untuk bertelur. Sebaik saja bertelur, si ibu akan mengeram telur tersebut sehingga ia menetas. Tugas burung yang jantan pula ialah menyediakan makanan untuk pasangannya dan juga mengawalnya daripada gangguan binatang yang lain.

Sebaik saja telurnya menetas, keadaan di sarang akan menjadi riuh rendah oleh kicauan anak-anaknya yang lapar. Ia memerlukan makanan.

Suatu pagi, si bapa sedang berusaha untuk menarik bangkai seekor ular di atas jalan raya, apabila secara tiba-tiba sebuah kereta datang dari arah belakang lalu melanggar si bapa dan ia mati serta merta. Si ibu tidak tahan mendengar kicauan anak-anak, keluar mencari si bapa dan waktu yang sama juga berusaha untuk mencari makanan untuk anak-anaknya.

Akhirnya ia terserempak, si bapa terlantar di atas jalan raya. Ia berusaha mengalihkan bangkai si bapa ke tepi jalan. Ia cuba membangunkan si bapa tetapi sia-sia. Segala-galanya sudah terlambat. Ia merasa amat kecewa dan sedih. Dengan rasa yang penuh kehampaan, ia terbang kembali ke sarang untuk melihat anak-anaknya. Ia tidak berhati-hati. Di belakangnya seekor ular yang sedang bersedia untuk menyerang. Akhirnya ular tersebut dapat menelan si ibu.

Tinggallah si anak dalam keadaan yang lapar. Menangis dan menangis. Walaupun terdapat banyak burung-burung lain yang berterbangan di atas sarang mereka, tetapi tiada seekor pun yang datang untuk member makanan kepada mereka.

Adakah kita boleh salahkan burung-burung yang lain yang tidak menghiraukan mereka? Tidak. Kerana mereka juga mempunyai keluarga untuk dijaga dan diberi makan. Inilah hakikat sebenar yang berlaku kepada manusia sekarang. Ramai dari kalangan kita yang tidak akan mengambil tahu tentang anak-anak yatim yang berada di dalam kelaparan.  Sebagai seorang insan yang sayangkan keluarga terutamanya anak-anak kita, adalah sesuatu yang amat wajar sekali untuk kita beri perlindungan kepada mereka sewaktu ketiadaan kita nanti. Yang pastinya kita tidak tahu bilakah ajal akan menjemput kita.

 

Burung

Posted in Umum | Leave a comment

Penyelesaian Kepada Gejala Sosial dan Keruntuhan Moral

Anak

Assalamualaikum,

Dalam Entri blog hari ini, saya amat tertarik dengan satu artikel yang dipaparkan di Berita harian online, bertajuk Asas tauhid mesti diterap kukuh dalam pendidikan anak, Oleh Mohd Kamel Mat Salleh. Semoga artikel ini boleh memberi manfaat untuk kita semua.

Semai sifat mulia dari awal menerusi nasihat yang lembut

SABAN hari pelbagai masalah sosial dipaparkan dalam media cetak mahupun elektronik. Kes buang bayi yang tidak nampak kesudahannya, sumbang mahram, saudara kandung memperkosa ahli keluarga, hilang kewarasan akal hingga ada membunuh dan menyembelih anak sendiri.

Ini menggambarkan betapa masyarakat hari ini sedang mengalami penyakit jiwa yang agak parah. Pelbagai kaedah penyelesaian dicadangkan bagi membendung kejadian ini daripada terus berleluasa termasuk memperkemaskan sistem pendidikan.

Pendidikan Agama Perlu Bermula di awal usia anak-anak

Pemantapan itu termasuk menekankan kepentingan pengajaran berunsur akidah, tasauf dan akhlak terutama dari sudut mempelajari teknik berkesan yang terbukti telah berjaya. Salah satu contoh ialah kaedah digunakan Lukman al-Hakim dalam memberi pengajaran serta pendidikan kepada anaknya.

Lukman atau nama penuhnya Lukman bin Ba’ura’, dari keturunan Azar, iaitu bapa kepada Nabi Ibrahim, dikenali sebagai seorang bijaksana yang diberikan hikmah oleh Allah SWT.

Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “Lukman bukanlah seorang nabi, tetapi dia adalah seorang hamba yang banyak bertafakur, kuat keyakinan, mengasihi dan dikasihi Allah SWT, dikurniakan-Nya kebijaksanaan.”

Kebijaksanaan Lukman ditunjukkan melalui pendidikan diterapkan dalam diri anaknya. Beliau mengguna kaedah sangat lembut melalui nasihat dan perbicaraan secara halus kepada anaknya. Perkara asas ditekankan Lukman al-Hakim adalah penegasan kepada konsep tauhid melalui larangan melakukan syirik kepada Allah SWT yang bertepatan dengan konsep ‘awal agama ialah mengenal Allah’.

Ini juga berkait rapat dengan amalan azan dan iqamah yang dilaungkan ke telinga bayi sejurus selepas kelahirannya. Rasulullah SAW bersabda maksudnya: “Mulakan kepada anak kamu dengan kalimah La ila ha illallah.”

Rasulullah SAW juga bersabda maksudnya: “Didiklah anakmu dengan tiga perkara iaitu mencintai nabinya, mencintai ahli bait (keluarganya) dan bacaan al-Quran kerana ahli al-Quran itu mendapat naungan Allah pada hari yang tiada naungan melainkan naungan-Nya bersama nabi.”

Asas Tauhid ini boleh diterapkan ke dalam diri anak melalui bisikan dan penerangan jelas terhadap perkara yang berlaku di persekitaran antaranya kejadian hujan yang boleh menumbuhkan tumbuhan, pertukaran malam dan siang, kejadian bulan dan bintang serta proses kejadian manusia.

Lukman al-Hakim juga menerangkan kepada anaknya konsep ihsan yang disebutkan Rasulullah SAW sebagai ‘engkau menyembah Allah seolah-olah engkau melihat Allah, walaupun engkau tidak melihat-Nya, sesungguhnya Dia melihat engkau.”

Ayat disebutkan Lukman kepada anaknya menjelaskan bahawa setiap perlakuan hamba dalam pengetahuan dan kekuasaan-Nya juga walaupun sehalus biji sawi tetap dalam ilmu-Nya.

Justeru, anak perlu dididik berbuat kebajikan dan diterangkan kepadanya balasan baik kepada perbuatan baik, serta perbuatan buruk bagi setiap kesalahan dan dosa.

Konsep ihsan jika diaplikasi dalam kehidupan anak sejak kecil pasti akan dapat membentuk sikap jujur, berkata benar dan tidak khianat. Dalam ayat selanjutnya, Lukman al-Hakim memfokuskan kepada beberapa adab mulia dalam kehidupan sebagai seorang anak iaitu berbuat baik dan menghargai jasa kedua-dua ibu bapa.

Seterusnya beberapa adab dan akhlak mulia diajar Lukman kepada anaknya antaranya suruhan melaksanakan solat, mengajak kepada makruf dan mencegah daripada kemungkaran, bersabar menerima ujian, larangan berlagak dan berjalan seperti orang sombong.

Suruhan melaksanakan solat adalah tanggungjawab besar ibu bapa terhadap anak. Rasulullah SAW menegaskan hal ini berdasarkan sabda yang bermaksud: “Suruhlah anakmu melaksanakan solat ketika mereka berusia tujuh tahun, pukullah jika mereka enggan melaksanakannya jika mereka sudah berusia sepuluh tahun dan pisahkan mereka dari tempat tidur (jika berlainan jantina).”

Begitu juga adab lain yang ditekankan Lukman kepada anaknya itu menggambarkan betapa perlakuan baik ini perlu dimulakan pada peringkat awal kanak-kanak. Bak kata pepatah Melayu, ‘melentur buluh, biarlah dari rebungnya’.

Untuk berjaya mendidik, ikutlah cara mereka yang telah berjaya. Lukman al-Hakim telah menunjukkan jalannya, terpulang bagaimana untuk melaksanakannya dalam kehidupan. Jika semua memahami dan mengambil pendekatan ini, ia dapat menyelesaikan penyakit sosial masyarakat.

Penulis ialah Penolong Pengarah Pusat Pemantapan Akidah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Jelebu, Negeri Sembilan

Anak

Posted in Umum | 4 Comments

Pemahaman Tentang Takaful Keluarga

Takaful

Kesedaran orang ramai tentang Takaful kini kian meningkat. Namun begitu, masih ramai di antara orang Islam yang tidak memiliki polisi takaful. Ramai yang masih beranggapan memiliki polisi takaful adalah sesuatu yang membebankan kerana terpaksa membayar sejumlah wang yang mereka tak nampak hasilnya.

Itulah hakikat takaful, hasilnya kita tak akan nampak, sehinggalah berlaku malapetaka atau kecelekaan terhadap kita..contohnya, apabila berlaki Kecacatan Kekal…sekiranya tiada polisi takaful, bagaimana kita ingin meneruskan kehidupan setelah tiada sumber pendapatan? Ramai orang yang beranggap kemalangan tidak akan menimpa mereka..namun..kita hanya boleh merancang..Allah yang akan menentukan.

Dalam entri blog kali ini, saya ingin share info tentang Takaful Keluarga.

Apakah takaful keluarga?

takafulTakaful keluarga memberikan anda perlindungan serta memperoleh simpanan jangka panjang. Anda atau waris anda akan mendapat manfaat dalam bentuk kewangan jika anda ditimpa kemalangan. Pada masa yang sama, anda akan menikmati simpanan persendirian jangka panjang kerana sebahagian daripada caruman anda akan didepositkan ke dalam sebuah akaun untuk tujuan simpanan. Anda akan menikmati pulangan pelaburan daripada caruman simpanan berdasarkan nisbah yang telah dipersetujui.

Jika anda menyertai takaful keluarga, anda layak untuk mendapat pelepasan cukai perseorangan seperti insurans nyawa. Amaun maksimum bagi pelepasan takaful keluarga biasa ialah RM5,000 setahun setelah ditolak caruman yang dibayar kepada skim faedah saraan, seperti Kumpulan Wang Simpanan Pekerja. Bagi pelan perubatan dan pelajaran, pelepasan cukai ialah RM3,000 setahun.

 

Konsep takaful dan takaful keluarga

Apabila anda menyertai takaful keluarga, anda akan mencarum sejumlah wang ke dalam dana takaful. Anda akan memeterai perjanjian (aqad) bagi sebahagian daripada caruman anda sebagai caruman penyertaan (tabarru’) dan sebahagian lagi sebagai simpanan dan pelaburan.

Caruman anda dalam bentuk tabarru’ akan dimasukkan ke dalam sebuah dana (Akaun Khas Peserta atau AKP) yang akan digunakan untuk memenuhi tanggungjawab anda dalam saling membantu sekiranya salah seorang peserta ditimpa musibah seperti kematian atau hilang upaya kekal. Jika anda masih hidup sehingga tarikh matang pelan tersebut, anda layak untuk berkongsi lebihan bersih daripada dana itu, jika ada.

Pengendali takaful akan melaburkan caruman simpanan dan pelaburan anda (Akaun Peserta atau AP) dan keuntungan akan dikongsi antara anda dan pengendali takaful berdasarkan nisbah yang telah dipersetujui.

Jenis perlindungan

Takaful keluarga boleh dibahagikan seperti berikut:

  • Keluarga biasa
  • Takaful keluarga individu (perseorangan) – Ini termasuk pelan pelajaran, gadai janji, kesihatan dan ‘rider’. Anda akan menerima manfaat kewangan jika berlaku kematian atau hilang upaya kekal, serta simpanan jangka panjang (pelaburan) dan keuntungan pelaburan yang akan diberikan sekiranya dituntut, matang atau serahan awal.
  • Takaful keluarga berkumpulan (majikan, kelab, persatuan dan kesatuan) – Ini termasuk pelan pelajaran berkumpulan, perubatan berkumpulan, kesihatan dan ‘rider’. Jumlah minimum peserta dikehendaki untuk layak memasuki pelan ini. Anda akan mendapat perlindungan dalam bentuk manfaat kewangan sekiranya berlaku kematian atau hilang upaya kekal.

 

  • Anuiti
    • Pelan yang memberi pendapatan tetap selepas anda bersara.

 

  • Berkaitan pelaburan

 

  • Sebahagian daripada caruman anda akan digunakan untuk membeli unit-unit pelaburan seperti unit saham atau sekuriti pendapatan tetap. Perlindungan takaful merangkumi kematian dan hilang upaya kekal.Takaful keluarga ‘rider’ merupakan tambahan kepada pelan takaful keluarga asas. ‘Rider’ memberi perlindungan sekiranya berlaku kemalangan diri dan hilang upaya, perubatan dan kesihatan.

Manfaat di bawah takaful keluarga

Sekiranya anda meninggal dunia sebelum pelan takaful anda matang, pengendali takaful akan membayar kepada penama (wasi) anda, manfaat-manfaat berikut:

  • Daripada AP anda
    •  Amaun yang telah terkumpul di dalam AP anda serta keuntungan pelaburannya dari tarikh penerimaan pelan takaful hingga tarikh pembayaran sebelum kematian.

 

  • Daripada AKP anda
    • Jumlah perlindungan risiko atau tabarru’.

 

Jika anda masih hidup sehingga tarikh matang, anda layak untuk menerima manfaat- manfaat berikut:

  • Daripada AP anda
  • Amaun yang telah terkumpul di dalam AP anda serta keuntungan pelaburannya.
  •  Daripada AKP anda
  • Lebihan bersih yang diperuntukkan kepada anda, jika ada.

Terma dan syarat utama

Mustahak bagi anda memahami terma-terma yang digunakan dalam takaful keluarga. Jika anda tidak pasti dengan maksud sesuatu terma itu, anda hendaklah bertanya kepada ejen anda atau pengendali takaful. Oleh kerana sijil merupakan kontrak yang sah, maksud-maksud yang termaktub di dalam sijil tersebut akan diguna pakai semasa tuntutan dibuat.

Sebahagian daripada terma-terma penting ialah:

Caruman – Ini ialah ansuran caruman takaful anda yang dibayar kepada pengendali takaful. Anda boleh memilih untuk membayar caruman secara bulanan, suku-tahunan, separuh-tahunan ataupun tahunan.

Tempoh tangguh – Anda akan dibenarkan tempoh tangguh selama 30 hari untuk menjelaskan bayaran ansuran caruman takaful. Jika anda meninggal dunia semasa tempoh tangguh, ansuran caruman takaful yang belum dijelaskan akan ditolak daripada jumlah manfaat takaful anda.

Tempoh matang – Anda boleh memilih sebarang tempoh matang yang sesuai untuk keperluan anda. Julat tempoh ini ialah dari 10 tahun hingga 40 tahun.

 

Ciri-ciri penting takaful keluarga

Sebahagian daripada ciri-ciri penting takaful keluarga ialah:

•    Terbuka kepada semua individu berumur antara 18 hingga 55 tahun.
•    Anda mempunyai pilihan tempoh matang.
•    Tidak ada pelucuthakan jika berlaku pembatalan
•    Kemudahan untuk mengeluarkan sebahagian daripada caruman.
•    Perkongsian lebihan dengan pengendali takaful.
•    Menyediakan simpanan dan pelaburan jangka panjang.

Pengecualian

Takaful keluarga pada lazimnya tidak melindungi perkara-perkara berikut:

  • Percubaan membunuh diri atau mencederakan diri sendiri dengan sengaja sama ada semasa anda siuman atau tidak.
  • Jika anda melanggar undang-undang.
  • Jika anda memprovokasi serangan.
  • Jika anda berada di bawah pengaruh dadah atau alkohol.
  • Jika anda menghidap AIDS atau HIV.
  • Sebab-sebab lain yang dilarang oleh undang-undang Syariah.

Beritahu penama (wasi) anda

Ini adalah perkara yang paling penting…Jangan pula orang yang terdekat dgn anda, iaitu penama tidak mengetahui anda ada polisi Takaful. anda bernasib baik kalau mempunyai agent takaful yang efisyen…kalau dapat agent takaful yang kerja sekerat jalan, apa-apa berlaku kpBeritahu penama anda tentang takaful keluarga yang anda sertai, sebarang perubahan yang telah dibuat dan tempat di mana anda menyimpan dokumen-dokumen tersebut.

Simpan dokumen-dokumen tersebut di tempat yang selamat. Letakkan maklumat-maklumat asas seperti nama pengendali takaful, jenis pelan, nombor sijil dan nama-nama penama di tempat
yang berasingan.

Pastikan anda memaklumkan alamat penama anda dan pertukaran, jika ada, kepada pengendali takaful anda.

Bagaimanakah saya membuat tuntutan?

Pengendali takaful akan membuat pembayaran kepada anda atau penama anda, bergantung kepada terma dan syarat di dalam sijil anda. Semasa membuat tuntutan:

Maklumkan kepada pengendali takaful anda dengan segera. Untuk tuntutan matang, sediakan salinan sijil takaful keluarga.
Untuk tuntutan kematian, penama anda hendaklah menyediakan dokumen-dokumen berikut:

•    Salinan sijil kematian yang disahkan;
•    Salinan kad pengenalan simati;
•    Sijil takaful asal;
•    Bukti hubungan antara orang yang membuat tuntutan dan simati; dan
•    Dokumen-dokumen lain yang diminta oleh pengendali takaful.

 

Bagaimana membuat aduan dan saluran penyelesaian yang tersedia

  • Sekiranya anda mempunyai aduan tentang produk atau perkhidmatan pengendali takaful atau anda tidak berpuas hati dengan penolakan atau tawaran penyelesaian tuntutan, anda hendaklah terlebih dahulu menyelesaikan aduan itu dengan Unit Aduan pengendali takaful berkenaan.
  • Sekiranya anda masih tidak berpuas hati dengan keputusan yang telah dicapai, anda boleh menulis sama ada kepada Biro Pengantaraan Kewangan (FMB) atau Bank Negara Malaysia  yang akan mengendalikan aduan anda secara percuma. Anda mungkin ingin merujuk kepada pegawai di Unit  Aduan pengendali takaful mengenai saluran yang betul untuk mengendalikan aduan anda.
  • Sekiranya anda ingin mengemukakan aduan anda kepada FMB, ianya hendaklah dibuat dalam tempoh enam bulan dari tarikh keputusan muktamad pengendali takaful. FMB mengendalikan pertikaian di antara pihak menuntut dan pengendali takafulnya sendiri atau pengendali takaful pihak ketiga.
  • FMB merupakan sebuah badan bebas yang menyediakan saluran pengendalian aduan yang cepat, mudah dan cekap bagi pengguna membuat aduan atau menyelesaikan pertikaian mereka sebagai alternatif kepada mahkamah.
  • Walau bagaimanapun, FMB tidak mengendalikan pertikaian yang melibatkan harga produk takaful dan isu pengunderaitan, kes penipuan dan kes yang telah atau sedang dirujuk kepada mahkamah.

Selain itu, aduan yang dirujuk kepada FMB adalah terhad kepada:-

  • RM200,000 bagi pelan takaful motor dan kebakaran
  • RM100,000 bagi pelan takaful yang lain
  • RM5,000 bagi kerosakan harta pihak ketiga

Bagi kes yang bukan di bawah bidang kuasa FMB, anda boleh mengemukakan aduan itu kepada BNM.

Takaful

Posted in Takaful, Umum | Leave a comment

Agen Prudential Dalam Dilema

Prudential

Entri blog hari ini saya nak paparkan dilema yang melanda seorang agent prudential. Untuk makluman, sebelum menyertai prudential, saya juga tidak mengetahui tentang perkara yang dikongsi oleh penghantar artikel di bawah ini. Apabila niat ingin menjadi seorang agent takaful, terus terdetik dihati saya Prudential…setelah menduduki peperiksaan CEILI, baru saya ketahui yang kewujudan satu lagi lesen PruBSN, di mana kita tak perlu menduduki exam CEILI tersebut sekiranya tidak mahu menjual produk bukan Shariah.

Objektif saya bukannya untuk  menjual produk-produk non-shariah..dah sah2 produk tu memang haram..tapi itulah yang berlaku kepada saya semasa mula-mula melibatkan diri dengan prudential. Tapi kini saya telah berhijrah ke Great Eastern takaful, atau i-Great, iaitu Takaful sepenuhnya..

Selain daripada Prudential Life, ada beberapa Syarikat Insurans Hayat yang mempunyai lesen takaful seperti  AIA, Am Assurance, CIMB Assurance, Etiqa,  Great Eastern,  Hong Leong ,  HSBC Life,  ING. Bagi agent insurans syarikat hayat ini yang ingin menjual produk takaful, mereka perlu mengambil peperiksaan tambahan, iaitu TBE.

Namun begitu, ada dua Syarikat iaitu, Pru-BSN dan Great Eastern Takaful telah menubuhkan Agensi Takaful Secara Solo tanpa bergabung dengan syarikat insurans hayat. Dengan menyertai kedua-dua syarikat ini, agent hanya perlu mengambil peperiksaan TBE sahaja, tetapi boleh memasarkan semua produk Takaful Keluarga.

Ok, artikel yang saya nak paparkan di sini adalah BUKAN dari HASIL IDEA saya, tetapi dari petikan dari artikel yang diambil dari Harakah Online pada 11 Jan 2012. http://myharakah.net/aduan71.php

Agen Prudential dalam dilema

SAYA seorang agen insurans daripada Prudential Assurance (M) Bhd- Prudential. Saya telah menjadi agen selama lebih dua tahun. Saya juga mempunyai lesen untuk menjual produk Takaful melalui Prudential BSN Takaful Bhd (PruBSN). Masalah yang saya hadapi, yang juga masalah kebanyakan agen Prudential ialah, kami telah pun menyertai Prudential untuk menjadi agen, sedangkan pada mulanya kami menyangka kami menyertai PruBSN.

Gelombang kesedaran Islam yang melanda dunia umumnya dan negara khususnya telah menyebabkan ramai di kalangan masyarakat khususnya umat Islam ingin bertukar kepada Takaful dan sistem perancangan kewangan Islam. Jadi, ramai yang merasa terpanggil dengan kesedaran ini pun ingin memulakan langkah untuk memenuhi keperluan itu, sekali gus mengorak langkah untuk kebebasan kewangan sendiri.

Masalahnya, bila kami menyertai Business Oportunity Presentation – BOP, penceramah yang akhirnya menjadi bos kami cukup pandai mengolah dan menunjukkan peningkatan PruBSN di dalam industri Takaful negara.

Bila kami mendaftar, barulah kami tahu bahawa kami sebenarnya agen Prudential, bukannya PruBSN! Malah lebih teruk lagi, kami terpaksa menunggu lesen itu, kami disaran menjual produk konvensional terlebih dahulu! Bagi saya ini memang tidak munasabah, seolah-olah menyuruh orang yang menunggu nasi yang sedang dimasak, supaya makan najis terlebih dahulu untuk melapik perut!

Alhamdulillah sekarang saya sudah mempunyai lesen Takaful, dan menjual produk-produk Takaful. Tetapi saya ada beberapa persoalan di sini:

Walaupun kami menjual produk Takaful sahaja dan komisen kami dibayar oleh PruBSN, tetapi segala ‘recognition’ yang kami terima contohnya percutian ke luar negara dan Star Club kami masih dibayar oleh Prudential. Ini menyebabkan kami masih mendapat wang hasil yang syubhah (untuk menggunakan istilah yang paling lembut) atau lebih tepat lagi, haram.

Disebabkan saya mempunyai dua lesen, agen-agen di bawah saya juga mempunyai dua lesen. Jadi, mereka bebas menjual produk sama ada Takaful atau konvensional. Apa yang saya risaukan ialah apa yang akan berlaku pada masa akan datang. Sekarang, saya mampu mendidik mereka dan mengawal mereka daripada menjual produk konvensional, tetapi apakah nasib sekiranya nanti agen saya terlalu ramai; atau saya sudah tiada.

Jika saya sudah berjaya menjadi pengurus nanti, selagi kod agen saya masih hidup saya akan mendapat ‘overriding’ daripada mereka juga. Maknanya, ada kemungkinan saya masih mendapat ‘overriding’ daripada agen bawahan saya yang menjual produk konvensional walaupun saya sudah masuk kubur! Saya bukan arif, tetapi saya teringat ayat hadis yang menyatakan setiap daging yang tumbuh daripada rezeki yang haram, maka nerakalah tempat paling sesuai baginya!

Alhamdulillah, dalam Prudential sekarang ada agensi yang menerapkan nilai-nilai keislaman seperti solat Subuh dan Dhuha berjemaah. Dan mereka menjual Takaful sebagai produk utama mereka. Tetapi bagi saya masih tertakluk kepada permasalahan yang saya sebutkan di atas.

 

Lagi satu, saya rasa kurang enak bila rakan-rakan seagensi saya (yang beragama Islam) dengan selambanya menjual produk-produk konvensional, sama ada disebabkan tidak kisah, atau ingin mencapai target. Malah ada yang mengutuk dengan mengatakan Takaful adalah mahal, lembap dan sebagainya.

Harap para pembaca yang arif dapat membantu memecahkan kebuntuan yang bersarang dalam kepala saya sejak mula menyertai industri ini. Kalau hendak ikutkan hati, saya boleh keluar dan menjadi agen secara langsung di bawah PruBSN sahaja, dan hanya menjual produk Takaful. Dan ‘recognition’ pun dibayar mereka. Tetapi, saya sayang untuk meninggalkan pelanggan-pelanggan setia (juga komisen) saya!

Apakah tindakan terbaik yang patut dilakukan kami bukan sahaja di dalam Prudential, tetapi juga syarikat insurans lain yang juga memiliki dua lesen, seperti Great Eastern, Hong Leong, MAA dan sebagainya. Saya tidak mahu lagi syarikat kewangan konvensional mengambil kesempatan di atas gelombang kebangkitan Islam dan mencucuk jarum-jarum halus mereka.

Prudential

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Posted in Takaful, Umum | 22 Comments